Wednesday, November 25, 2009

KEHILANGAN


Sesungguhnya ajal maut ditanggal Tuhan...memang telah tertulis lebih awal bila kita akan mati di Luh Mahfuz...cuma kita sebagai manusia perlu bersedia dan redha dengan ketentuaan yg telah ditetapkan..

Tanggal 8 NOVEMBER 2009 (AHAD) 3.25pm..Ayahanda tercinta Hj. Mahadi b. Abas telah kembali kerahmatullah..kami bersyukur disaat akhir..ayah sempat menyebut kalimah ALLAH...semoga roh ayahanda dicucuri rahmat, dan ditempat disisi org2 yg soleh..semoga diampunkan dosa2 yg terdahulu..dan ditempat di Syurga Firdausi...

Lebih menyedihkan belum pun reda kerinduaan atas kehilangan arwah Adik Amin tercinta, genap setahun 9 November 2008 3.45pm...ayah pula pergi menyusul..


"YA, ALLAH, SESUNGGUHNYA DIKAU MAHA MENGETAHUI SETIAP APE JUA UJIAN YG DIKAU BERIKAN BUAT UMAT MU"

Bonda Hjh. Balian orang yang paling sedih, kami adik beradiklah yang menenangkan mak, kesian pada mak, tapi kami perlu REDHA...sekarang ni mak kerap juga pusing n pening kepala..setiap tengahari aku mesti balik tengok keadaan mak...berbual2 dengan mak, supaya dia tidak terlalu terkenang pada arwah Ayah..ade waktu juga aku seolah-olah tak percaya yang aku telah kehilangan ayah tercinta untuk selama-lamanya..tiada lagi kata2 nasihat, tak dpt lagi aku nk cium pipi n tangan yg dulunya banyak membantu meringankan kerja rumah..sememangnya Ayah seorang yang bertanggungjawab n rajin menolong kerja2 rumah......ape yang boleh aku lakukan hanya berdoa dan selalu sedekahkan Al-Fatihah..

note: sewaktu entry ini ditulis..airmata tak henti2 mengalir..terlalu sebak, dan perasaan bercampur baur...semoga aku tabah dengan ujianMu....

Wednesday, October 28, 2009

25 Oktober 09



Alhamdulillah sampai juga kami ke majlis perkhawin Aiman & Isteri
di AU5, Keramat
Khairull Azwan skrg belajar di UiTM, Shah Alam
snap by sofia

COUNTRY HEIGHTS



Anis Abd Razak bt Abdullah(6yrs) itulah nama yang disendiri bgtau kat mokcik,
mmg pandai sangat this girl bercakap mengalahkan sofia...


Afif tu la perangainye..dh tahu mama nk snap dan2 dia wat muka cam tu
Ini lah rumah ex-boss kayroll dulu Dr..skrg bergelar Datuk!


Bercerita macam dah lama kenal! Rumah ni kat belakangnye ade pool

4/2A


24hb Oktober - Sempat aku singgah ke rumah ain CANTIK's


Comel very gud girl, atuk ani & kak sofia

KURUS

SEMALAM AKU GI RUMAH MAK..TENGOK KEADAAN AYAH SEMAKIN KURUS..KURANG SELERA MAKAN, HARI NI BAWA GI KLINIK MANE TAHU ADE CARA LAIN DAN UBAT YG BOLEH MENGHENTIKAN DARAH YG SENTIASA KELUAR BILA BUANG AIR KECIL...SEMOGA AYAH CEPAT SIHAT...

Tuesday, October 27, 2009

VIDEO : SOFIA - BALIK KAMPUNG

video

Sofia menunjukkan bakatnya dalam nyanyian dengan killer songnya : BALiK KAMPUNG

Thursday, October 22, 2009

WISH LIST


Bila??? Abah nk tuko kereta beso sket...


Teringin nak wat WAKAF camni


Semoga Impian menjadi Kenyataan...InsyaAllah

PENAT

20hb Oktober 09 - Rombongan dari Singpore sampai jam 7.30 mlm...ramai mak bapa yang dah menunggu..sorang2 turun dari bas..kakak n afif lambat sket sebab mereka dok belakang...Alhamdulillah lega tgk kakak n afif ade n sihat..tp keletihan, tapi di tangan masing2 ade sebatang ICE Cream...afif nampak mama dari dlm bas dh jerit 'MAMA'..kakak yg nampak letih sangat..iyeala cuaca kat sana panas, tempatnye plak besor....teacher bagitahu afif minta dukung..sebab dia dh penat sangat..."tapi teacher kata sekejap jek tau"..TQ teacher ARINI...

Walaupun penat tapi nampak mereka enjoy la bila bercerita tengok show LIONSEA..

Bila tanya, nak pergi lagi ke...Afif cepat2 jawab...penat la MAMA, " macam nak terpatah dh kaki afif, jalan jauh penat"....

Sampai rumah mandi..kakak minta urut kaki..alahai baru gi Zoo dh sakit2 kaki...tp afif masih lagi berEnergy...Ape pun yang penting aku dapat 2 FM....

KIRIMAN


Inilah kotak kiriman ke2 (14/10/09)daripada Takako, macam2 ade..
FM pelbagai buah2an, 2 bag
, saputangan, mainan tuk anak2..DOMO ARIGATO


Surat terima kasih drp TAKAKO yg telah diterjemahkan ke english oleh sakurako


1st kiriman (9/10/09) daripada Sakurako, buku colouring untuk Sofia n Afif setem Detektif Conan, buku pun Conan gak...

Tuesday, October 20, 2009

KAROK


Inila anak bertuah..hari ni Moody sampaikan Abah naik hangin!


Kakak karok Lagu Balik Kampung
(by Allayarham Sudirman)


Hari ni kami sempat memenuhi 2 undangan jek..Di Dewan Alumni Pn. Kuntum buat Anniversary ke 10 dan turut meraikan anak2 yatim..kat ctu la sofia karok... Malam ke rumah mak mertua ade Marhaban..kami sampai lambat sket..sib baik adib dh tido sekejap...so tak de la dia meragam...lepas abis marhaban..sofia karok lagi..mama pun join sekali..hehehe.Adib pun nak join gak..tangan pegang mikrofon sambil menarik..terhenjut2..asal ade lagu dia on jek dance..diala orang yg paling penat sekali..berpeluh2.kami balik kul 12 midnight....

JEMPUT MAKAN





Makan di MyFriend Tomyam


Dalam Masjid Sultan Abu Bakar

BEST STUDENT



SOFIA salah sorang yg terpilih Best Student 2009
Alhamdulillah..semoga sofia lebih cemerlang dalam pelajaran..
Sekarang pun sofia semakin pandai eja...mengikut suku kata setiap perkataan...

SELAMAT PENGANTIN BARU


selamat Pengatin Baru
Selamat Berbahagia
Selamat Keanak Cucu
Selamat Sejahtera
(17hb Oktober 2009)



Imam Mahat yg menikahkan Rizal
Terima Kasih!



TRIP TO ZOO SINGAPORE


2 beradik take breakfast
This morning both of them very excited..wake up early, smile and good mood


Cermin mata di dada


"Saya kat group mane ni mana?"


Kakak & Afif in Group Cat
3 group yg lain GORILLA, TIGER & BEES
Setiap Group ade lagu masing2
"Cat-cat ,meaow- meaow(3x)
Hip2 Horey!

Inila Teacher Siti Adila yg bertanggungjawab menjaga group A
iaitu group sofia & afif


Aik, kenapa uniform kita kaler lain plak ni....???

Semoga anak2ku selamat pergi n selamat kembali..semoga mereka
enjoy sambil belajar di Zoo Singpore nanti
(mama pun tak sampai lagi zoo singapore huhuhuhu)

Buat ape tu mama oiii..bz jek..
(tgh tulis nama kat botol air)


Afif with Zarif Irfan (6yrs)


Dalam bas


Adib pun sibo nk naik bas...
Bas bertolak lebih kurang jam 8

Wednesday, October 14, 2009

MC

Semalam aku MC..sakit kepala..entah kenapa dah seminggu ni aku selalu sakit kepala...tp bila makan ubat alhamdulillah kurang la sket...bila petang tu dapat juga la aku berkemas rumah..lipat kain yg dh lama 'bersepah' sakit mata memandang...

OPEN HOUSE


Ade jemputan Open House di Pulai Perdana, dh bersiap2 time to 'badget' adib skrg suka berposing..bila tgk kakak dia terlentuk2 berposing dia pun nak posing gak


Ini la gaya 'liuk-lentuk' adib..

Haii..kakak bab badget...tak perlu ajor..